Ivin milijun maraka već se troši na infrastrukturu sela Vranci

Gospodarstvo humanost Razno Video Vijesti

Prije dva dana posjetili smo selo Vranci kod Kreševa kojemu je njihov mještanin Ivo Medić darovao milijun konvertibilnih maraka kako bi se uredila kanalizacija, izgradio prečistać voda, proširio put i postavio novi asfalt. Mještani su oduševljeni Ivinim potezom za koji su saznali tek nakon njegove smrti. Na papiru A-4 formata on je napisao da daruje svome selu 1,2 milijuna KM za opće dobro. Radovi su u tijeku i odvijaju se bez problema. Za tri mjeseca Vranci koji su na listi među 14 najljepših sela u BiH dobit će sve što je pokojni Ivić kako su ga zvali i napisao. Ivo Medić je sam financirao i uličnu rasvjetu u selu Vranci a na svome grobnom mjestu za života je napisao zanimljiv epitaf.

-Nema više proljeća ni ljeta. Jeseni ni zime. Dobri ljudi moraju umrijeti. Ali smrt ne može odnijeti njihova imena i sjećanje na njih”.

Silvana Matos je jedno vrijeme bila susjeda pokojnog Ivića.

Silvana Matos

-Sjećam se našega Ivića koji je za mene bio dobar čovjek. Tko bi to darovao svome selu milijun maraka za infrastrukturu. To mogu samo plemeniti ljudi”, dodaje Silvana koja je znala Ivu počastiti i ručkom.

-Što smo spremali našoj majci, nosili smo i Iviću kako smo ga mi zvali”, govori Silvana za Flash.ba.

Imali smo priliku razgovarati i sa Franom Pravdić, čovjekom koji je svojim taxi vozilom Franu često vozio iz Kreševa u Vrance.

Frano Pravdić taxi prijevoznik

-Mogao je da živi kao lord a on je štedio od svojih usta. Kada bi dolazio iz Njemačke na godišnji odmor, pa se nađemo u restoranu, čim konobar krene prema njemu da ga pita što želi, on odgovara:” nemoj dolazit donesi što je najjeftinije”. Ali, eto ipak je humana osoba jer je novac darovao za opće dobro. Gore u Vrancima proširuje se put, radi kanalizacija, iči će i novi asfalt sve zahvaljujući Ivi”, dodaje Frano.

Više pogledajte u video reportaži iz Kreševa, odnosno sela Vranci.

Tekst i foto: Srećko Stipović

Radovi se odvijaju bez poteškoća