Najbolji nogometni talenti u prestižnoj školi NK Romari iz Viteza putuju kilometrima na trening

Gospodarstvo Sport Video Vijesti

Mario Dramac iz Jajca za četiri godine prešao je automobilom 90.000 kilometara vozeći svog sina Filipa na nogometni trening u Vitez. Prije četiri godine pravili smo priču o Filipu i mislili da će brzo odustati jer za jedan trening od Jajca do Viteza i natrag treba preći 150 kilometara. Međutim ni oca ni sina daljina nije pokolebala. Filip dobro napreduje a Mario zna mijenjati i smjene kako bi ga dovezao na trening u Vitez. Što je posebno zanimljivo Filip je bio dobar primjer i drugima pa još dvojica mladih nogometaša dolaze iz Jajca u Vitez tako da je sada lakše i Mariju. Trojica očeva dogovore raspored kada će tko voziti djecu na trening. Mario kaže da ovo nije samo nogometni nego i životni trening u kojem se uči gubiti ali i pobjeđivati.

Potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji Foto: NK Romari

Nogometni klub Romari slovi za jednog od najboljih u BiH za razvoj mladih talenata u nogometu a nedavno je potpisao i ugovor o poslovnoj suradnji sa Lokomotivom iz Zagreba iz koje su ponikli mnogi nogometaši koji danas igraju za Hrvatsku i poznate klubove diljem Europe. Možda je to i najveća vrijednost NK Romari što na jedan stručan i odgovoran način brine o nogometnim talentima u središnjoj Bosni od kojih će vjerojatno neki zablistati i na međunarodnoj nogometnoj sceni.

-Sve je počelo jednim neformalnim razgovorom a evo završilo potpisom ugovora o poslovnoj suradnji između NK Lokomotiva iz Zagreba i NK Romari iz Viteza. Mnogi igrači Hrvatske reprenzetacije ali i velikih svjetskih klubova ponikli su u Lokomotivi. Lokomotiva radi najbolji posao u Europi sa mladim igračima. U Lokomotivi su ponikli Marko Pjaca, Kramarić, Milan Badelj…Ima tu veliki broj imena. Danas su to igrači koji vrijede 30-40 milijuna eura kao što je jedan Brozović”, izjavio je za Flash.ba Nikica Jelavić predsjednik NK Lokomotiva iz Zagreba.

Bojan Rajković vlasnik NK Romari također je oduševljen suradnjom sa NK Lokomotiva iz Zagreba.

Nakon potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji zajednička fotografija Foto: NK Romari

-Iskoristit ćemo sve benefite te suradnje među kojima je i odlazak naših mladih igrača u Lokomotivu Zagreb na prijateljske utakmice, dolazak njih ovdje u Vitez kao što je to nedavno bilo. Odlazak naših trenera na edukacije i tako uspostavljanje svih ostalih vidova suradnje”, izjavio nam je Bojan Rajković u ime NK Romari.

Više pogledajte u video priči.

tekst i foto: Srećko Stipović