Robinzon s Vlašića pao sa skele, treba našu pomoć

humanost Razno Video Vijesti

Neobično mi je bilo vidjeti Ramiza Paloša sa štakama u rukama na koje se oslanja dok polako šeta oko svoje izbe. Obično bi nas dočekao u svome ribnjaku ili vodenici gdje melje žito. Vedar, nasmijan, hitar poput srndaća.

Nema ni šešira na glavi nego francusku kapu. I brada je nestala. Obrijan sa svezanim repićem iza glave sjeda u stolicu sa naslonjačem ali se rukama oslanja na štake.

Ramiz ne može mirovati ni sa štakama Foto: Srećko Stipović

-Evo već 40 dana ne mogu na nogu. Izgleda da mi je napukla kost. Radio sam nešto na svome krovištu, verao se po nekoj skeli, kad u jednom trenu i ja skela padosmo zajedno na zemlju. Osjetio sam bol u nozi. Žena viče, šta ti je Ramize da se nisi udario u glavu. Ja velim bolje da sam se udario u glavu nego u nogu. Barem bi mogao hodati. Ovako ne mogu”, priča nam Ramiz kako je pao sa skele koja je bila montirana iza njegove kuće. Robinzon će još najvjerojatnije mjesec, dva morati mirovati kako bi bio sposoban nastaviti sa svojim aktivnostima u poljoprivredi i voćarstvu. Supruga Zemina mu je sada od velike pomoći pa radi poslove koje je Ramiz nekada radio. Kako Ramiz nema penzije a nije nigdje ni zaposlen treba mu pomoći da prebrodi ovu tešku životnu situaciju u kojoj se našao. Nadamo se da će njegovi fanovi i simpatizeri pomoći da lakše podnese ovaj period u kojem je osuđen da samo sjedi ili leži. Više pogledajte u video priči.

Svi koji žele pomoći Ramiza mogu uplatu izvršiti na račun Sparkasse Bank d.d. Sarajevo, Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo. Swift Code:ABSBBA22, IBAN;BA391990526069172239 Na ime Ramiz Paloš Višnjevo b.b. 72270 Travnik BiH, Mobitel:062488938.Uplata se može izvršiti i putem Western union banke na ovu adresu.