Tužna sudbina mladog bračnog para iz Brnjica kod Kaknja

Gospodarstvo Hrana humanost Razno Video Vijesti

U selu Brnjic kod Kaknja žive Aida i Rahman Škulj. Žive u ne uvjetnoj kući sa dvoje male djece. Poseban je problem je u tome što je Aida majka s invaliditetom. Zbog toga im je cijelo selo okrenulo leđa. Njih dvoje s dvoje male djece preživljavaju od Aidine invalidnine i onoga što Rahman zaradi na dnevnicu kod drugih ljudi. Nekada je to berba šumskih plodova, voća, kopanje, i drugi fizički poslovi. Žive u kući koja samo što se nije urušila bez kupatila i osnovnih uvjeta za normalan život. Ovoj porodici je potrebno gotovo sve. Od ogrijeva do hrane, pelena, lijekova.

-Upoznao sam Aidu preko društvenih mreža. Zabavljao sam se s njezinom prijateljicom ali kada sam vidio Aidu moje je srce zaigralo. Otvorili smo dušu jedno drugom i evo već tri godine smo u braku. Znao sam što me čeka kroz život ali više nema povratka. Imamo dvoje prelijepe djece i to je naše najveće bogatstvo”, govori nam Rahman dok sjedimo u kući od šepera koja samo što se nije urušila.

Ulazak u kuću Foto: Srećko Stipović

Njegova supruga Aida dodaje: “Sve nam je potrebno. Zima se približava treba nam ogrjev. Djeci pelene, mlijeko, hrana. Kada Rahman ode raditi na dnevnicu ja se radim oko djece. Istina kada je on kući pomaže mi. Za moju bolest ima lijeka ali je to skupo za nas. Treba nam oko 50.000 eura da se plati operacija i liječenje u Turskoj. Jedva preživljavamo. Otkuda nama toliki novac”, govori za Flash. ba. Aida Škulj majka dvoje djece. Više o ovoj porodici pogledajte u video priči.

Srečko Stipović

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti putem UniCredit banke BiH. Adresa Rahman Škulj Brnjic b.b. 72240 Kakanj. Broj računa:45082939000 Transakcijski račun broj:3386502502934785. Uplate se mogu vršiti i putem Western union banke na ovu adresu. Mobitel Rahman Škulj 062 957 628