Mladen kupio parnu lokomotivu i vagone u voznom stanju a slijedi i nabavka helikoptera

Gospodarstvo Razno Video Vijesti

Mladen Cvitanović iz Golubinje kod Žepča zaista je nevjerojatan pozitivac u svakome pogledu. Djedu u čast koji je radio na željeznici odlučio je kupiti parnu lokomotivu iz zeničke Željezare za 250 tisuća KM a dva vagona koji su potpuno novi iz Zagreba za 100 tisuća KM. Uskoro gradi i željezničku stanicu jer je projekt u završnoj fazi. Parna lokomotiva je u voznom stanju. Na jesen tvrdi Mladen sa njegove željezničke postaje vlak će voziti turiste nekoliko stotina metara a oni koji žele doživjeti BiH kao zemlju bogatu turističkim potencijalima imat će priliku provozati se i helikopterom koji je Mladen naučio voziti još u Vijetnamu.

Mladen izlazi iz svoga dvorišta foto: Srećko Stipović

-Bio sam najmlađi vojnik u Vijetnamskom ratu. Imao sam tek 17 godina. Završio sam vojnu akademiju u SAD-u a nakon toga dobio posao na naftnim platformama u Norveškoj gdje sam proveo 35 godina i zaradio mirovinu, priča Mladen za Flash.ba.

Mladen je čak tri puta bio prvak Skandinavije u boksu. Imao je preko stotinu borbi. Desetak je izgubio ili odigrao neriješeno. Međutim nije se htio posvetiti profesionalnom boksu.

-Mislim da sam ispravno postupio. Ovdje u Golubinji će biti najveća turistička atrakcija ovaj voz. Bit će to replika Titovog Plavog voza. Svako jutro trčim osam kilometara. Imam kokoši, ovce, svoju teretanu u kojoj treniram, jednom riječju živim svoj san. Posadio sam 200 stabala oraha i isto toliko lješnjaka. Možete vjerovati da ovim svojim susjedima i komšijama prodajem jaja. To mi je baš smiješno. Imaju zemlju, dvorišta ali nitko ne želi držati kokoši” govori Mladen za Flash.ba.

Mladen ulazi u lokomotivu foto: Srećko Stipović

Mladen je svjetski putnik koji najmanje jedanput godišnje posjeti Njujork.Voli slušati Andrea Bocellija ali i svedalinke, country glazbu. Neobičan je i po tome što je o svome trošku uveo rasvjetu u Golubinje, za djecu napravio klizalište koje koriste besplatno. Puno toga Mladen je uradio za lokalnu zajednicu. Više pogledajte u video prilogu koji smo snimili jučer u Golubinji.

Srećko Stipović