Radi na farmi koza, govori šest jezika

humanost Razno Video Vijesti

Armenka Agape nije ni slutila da će je sudbina odvesti iz Poljske u Bosnu, nakon što je u bolnici upoznala Suada Kolašića iz Prijedora. Naime Međunarodni crveni križ Suada je iz ratnog logora prebacio na liječenje u Poljsku. U istoj bolnici gdje je Suad ležao volontirala je Armenka Agape. Kako je izjavila za Flash.ba u početku je gajila simpatije prema Suadu zato što je iz Bosne. Puno mu je pomagala da se pridigne iz kreveta. Međutim iz te blizine rodila se i ljubav pa je Agape prodala kuću u Armeniji da bi Suadu platila liječenje u Švicarskoj. Sjećajući se tih dana Agape nam je izjavila:

-Tri godine Suad nije mogao stati na noge. Izgledao je ako da ima 80 godina. Odlučila sam prodati svoju kuću u Jerevanu/glavni grad Armenije/ i platiti Suadu liječenje u Švicarskoj bolnici. Evo zajedno smo 25 godina i lijepo nam je na ovoj farmi kod Ike Mioča. Istina govorim šest jezika a svirala sam i violinu kao nastavnica glazbenog odgoja. Govorim armenski, ruski, poljski, rumunjski, engleski i bosanski jezik.” kaže Agapi.

Njen suprug Suad Kolašić dodaje: “Agapi je meni sve u životu. I majka, sestra, supruga…Spasila mi je život. Doktori su mi davali samo mjesec dana života kada su me vidjeli, nakon što sam stigao iz logora. Ja sam prošao Omarsku, Manjaču, Keraterm. Sve strahote rata. Ovdje na farmi kod Ike Mioča nam je odlično. Imamo sve uvjete za rad i život, dodaje na kraju našega razgovora Suad Kolašić. Više pogledajte u video reportaži.

Tekst i fotke: Srećko Stipović/Flash.ba

Agape Kolašić
Agape i Suad u svojoj kuhinji foto: Srećko Stipović
Suad na farmi koza foto:Srećko Stipović
Suad Kolašić u dvorištu foto: Srećko Stipović