UNDP poziva firme iz BiH koje proizvode ili mogu proizvesti zaštitnu medicinsku opremu

Gospodarstvo humanost Razno Vijesti

U okviru potpore vlastima Bosne i Hercegovine u odgovoru na pandemiju COVID-19, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva sve firme iz BiH koje imaju kapacitet za proizvodnju zaštitne medicinske opreme da popune spisak opreme koju proizvode ili mogu proizvesti i pošalju isti na e-mail adresu registry.ba@undp.org do četvrtka, 2. travnja 2020. godine do 12.00 sa napomenom “Za Odgovor na Covid-19 u BiH-Proizvodnja zaštitne medicinske opreme“.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uvelo je nacionalno izvanredno stanje 17. ožujka 2020. godine definirajući sveobuhvatni set mjera kako bi se suzbilo dalje širenje virusa COVID-19 na prostoru BiH. Projekt “Odgovor na COVID-19 u BiH” će služiti kao pomoć lokalnim, kantonalnim, entitetskim i državnim institucijama u pravovremenoj nabavci potrebne medicinske opreme i materijala, a u svrhu sprečavanja i suzbijanja COVID-19 virusa na teritoriji BiH.

*Napomena: Svi pristigli podaci će se koristiti isključivo od strane UNDP-a u BiH, a za trenutnu analizu tržišta medicinske opreme i materijala u BiH.