Marin popije 20 litara vode dnevno

Gospodarstvo Hrana humanost Razno Uncategorized Video Vijesti

Marin Čuturić iz Fojnice kao beba pio je između dva i tri litra vode.Nakon što su ga roditelji odveli u bolnicu Split, liječnici su utvrdili da ima rijedak poremećaj hipofize zbog čega mora piti velike količine vode.Marin danas ima 24 godine i normalno radi i živi.Vodi biznis, vozi motocikl, automobil, bavi se paraglajdingom, trenira u teretani. Njegovi roditelji a i cijela obitelj prihvatili su njegov poremećaj kao nešto normalno.Kada su liječnici ustanovili dijagnozu nisu stvarali paniku nego su jednostavno živjeli s time.To se pokazalo kao najbolji način pomaganja Marinu.

-Malo sam imao neugodu kada sam išao u osnovnu školu.Uz torbu s knjigama nosio sam i sedam litara vode.To nije bilo baš lako.Nastavnici su znali za moj problem i mogao sam izići iz razreda u WC kada god sam poželio, odnosno imao potrebu.Danas radim i živim normalno osim što moram piti vodu jer bi bez ovolike količine vode organizam jednostavno dehidrirao, koža se počne sušiti, organizam nema dovoljno kisika i onda je to veliki problem, govori Marin za Flash.ba.

Pitali smo je li bio u prilici da mu nestane vode za piće?

-Jeste, bio sam jednom u prilici da ostanem bez vode ali srećom u blizini je bio potok pa sam se napio iz potoka.Dnevno popijem dvadesetak litara vode a kada je ljeto onda ta količina penje se i do 25 litara, govori Marin za Flash.ba.

Njegov otac Radomir prihvatio je činjenicu da Marin mora piti velike količine vode i nikada zbog toga nije stvarao paniku.

-Kao beba pio je dva do tri litra tekućine i to se s godinama povećavalo.S povećanjem tjelesne težine povećao se i unos tekućine”, govori Radomir.

Više o ovom neobičnom problemu pogledajte u video priči na kanalu YouTube koju smo snimili o Marinu.

Tekst i snimke:Srećko Stipović

Marin sa bocama vode kapaciteta 20 litara Foto:Srećko Stipović

Radomir Čuturić i njegov sin Marin Foto:Srećko Stipović