Penzionerka još trči Titovu štafetu

Gospodarstvo humanost Kultura Razno Video Vijesti

Munevera Kerić iz Turbeta kod Travnika šestu godinu za redom na Titov rođendan trči kroz proizvodne pogone konfekcije Borac u Travniku sa štafetom u ruci, crvenom maramom oko vrata i pionirskom kapom sa zvijezdom petokrakom.Razgovarali smo s Muneverom u njezinoj kući gdje nam je demonstrirala kako izgleda štafeta, te kako se veže crvena marama oko vrata.Pitali smo Muneveru tko je izradio štafetu i od čega?

-Štafetu sam izradila od mlina za kavu i omotala je zlatnim celofanom.Zavežem i mašnu tako da izgleda kao ona Titova.Niko ne zna da je umotan kaveni mlin i da je ostalo čekalo u mlinu pa ponekad klepeće dok trčim“, govori Munevera za Flash.ba.

Kakve su reakcije radnika dok sa štafetom u ruci trčite kroz proizvodne pogone kombinata Borac u Travniku?

-Stariji radnici su oduševljeni.Pljesak je obavezan dok ja trčim kroz pogon.Svi zaustave strojeve na minutu dvije i plješću.Mlađi radnici nisu nešto oduševljeni pa se poneko i sprda sa ovom štafetom i mojim trčanjem.Dokle god budem mogla trčati ja ću svakog 25. maja na Titov rođendan nositi štafetu kroz kombinat Borac“, dodaje za flash.ba ,Munevera Kerić najstarija pionirka u zemlji.

Više pogledajte u video prilogu.

Tekst i snimke:Srećko Stipović/flash.ba

Munevera Kerić sa štafetom u ruci
Munevera Kerić