Umjesto novoga automobila Golf 7, Boris Tanasić kupio dvadeset krava i junica

Gospodarstvo Hrana Razno Video Vijesti

U Bosni i Hercegovini je sve moguće, pa čak i bika poslati u zasluženu mirovinu.To je učinio mladi i perspektivni stočar Boris Tanasić iz Busovače koji sa svojim tatom Zoranom brine o 400 grla stoke.Nedavno smo posjetili ovu farmu i vidjeli nevjerojatnu brigu o životinjama ali isto tako i poslušnost životinja prema Tanasićima.

-Nakon trinaest godina služenja bik Peronja zasluženo je otišao u mirovinu.Nema više borbi i arena.Sada uživa, svi ga mazimo i pazimo.Istina ima on jednu važnu dužnost a to je produženje vrste.Za četiri pet godina imat ćemo njegove potomke.Moj Perane mesnica ti butke vidjet neće, tvoje butke u grobu izumrijet će”. govori Boris pozivajući se na Rađu, poznatog zaljubljenika u bikove, koride i arene.

Boris je sakupio novac da sebi kupi novoga golfa sedam.Međutim kada je vidio jedan oglas na internetu da se prodaje krdo od dvadesetak krava, junica, bikova odlučio je kupiti stoku.

-Naravno da sam umjesto novoga golfa kupio krave, junice, bikove.Za dvije tri godine imat ću više stoke ali i golfa kojega ću sigurno kupiti”, govori Boris za Flash.ba.

Više o ovome vrijednom mladiću i njegovoj farmi pogledajte u video prilogu.

tekst i foto:Srećko Stipović/Flash.ba