Amerikanac bosanskog podrijetla Stanimiri poslao 50 penzija a darovao i Pavla Gavrića sa 200 KM

Gospodarstvo Hrana humanost Razno Video Vijesti

Nakon naše priče sa Dukata kod Viteovlja gdje žive samo Stanimira Trifković i njezin susjed Pavle bez krova nad glavom ponovno se oglasio naš dobri Bosanac iz Amerike.Poslao je za Stanimiru 200 KM tj njezinih 50 penzija a za Pavla također 200 KM. Pavle i Stanimira bili su jako sretni i iznenađeni nakon što sam danas uručio novac na Dukatu.

-Hvala tom donatoru koji ne želi da mu se ime pominje gdje “čuo i nečuo”.Neka mu bog podari zdravlja, njegovoj djeci također.Prijatno sam iznenađena. Stvarno me dirnulo da se čovjek iz Amerike sjetio poslati mi mojih 50 penzija iz FBiH.To je za mene veliko”, kaže nam Stanimira Trifković.

Pavle je također iznenađen.Robinzonskim životom živi punih 16 godina.Prije rata imao je svoju kuću, miran život. danas sa svojih 77 godina živi u ruševini koja nema ni krova.

-Hvala tom mladiću iz Amerike.Neka mu bog podari zdravlje da još više zarađuje i pomaže ovako nas sa slabim primanjima.Meni je ovo veliki novac za koji ću sebi kupiti namirnice a možda osigurati i ogrijev jer zima je na pragu”, dodaje Pavle.

Naš humanitarac zlatnoga srca pomaže Bosance i Hercegovce smatrajući to svojom obvezom.Do sada je diljem BiH pomogao siromašne, bolesne, potrebite.Nije nikada pitao kako se tko zove, odakle je.Važno je da je iz BiH i da mu treba pomoći.

-Kada sam ovdje svojim radnim kolegama rekao da žena prima 4 KM penzije iz FBiH, Nisu mogli vjerovati.Mislili su da je u pitanju neka greška.Mislim da sam ih uzalud uvjeravao da je to moguće u FBiH”, kaže naš sugovornik koji ne želi da mu otkrivamo ime jer on to smatra svojom moralnom obvezom i misijom da pomaže ljude u potrebi.Eto ima i takvih Bosanaca i Hercegovaca.Što drugo reći nego hvala dijasporo!

Srećko Stipović/Flash.ba