Izložba slika “Ljubuški: Oaza u svjetlu” i komedija “Lova iz snova” GKM Vitez

Kultura Razno Vijesti

Kulturno-umjetnički festival “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” nastavlja se ovog vikenda u Travniku i Fojnici gdje će biti održane izložba slika o Petru Barbariću i odigrana predstava “Lova iz snova” Gradskog kazališta mladih Vitez.

U Travniku će tako, večeras, s početkom  u 19 sati biti otvorena izložba slika o Ljubuškom, rodnom gradu Petra Barbarića,  te čitanje njegovih pisama pod nazivom “Ljubuški: Oaza u svjetlu”. Izložba je postavljena u Auli Katoličkog školskog centra “PetarBarbarić” u Travniku.

U Fojnici se, pak, u nedjelju (19.svibnja) u Kino dvorani s početkom u 19 sati publika ima priliku upoznati s mukama studentskog života u predstavi “Lova iz snova”. Predstava “Lova iz snova” vodi nas u ‘tunel’ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile.

Režiju potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave „Hanibal podzemni“ HristaBojčeva. U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Franko Bralo, Minela Salkić, Nikola Lujić, Ines Pavlović i Robert Šafradin.

Organizator “Hrvatskog proljeća” je  Županijski odbor Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna, a partneri su Udruga Uzori Udruga Klik. Ulaz na sve događaje u okviru “Proljeća” je slobodan.

Inače, “Proljeće” se ove godine održava u 15 općina županija Središnje Bosne i Zeničko-dobojske, a od ove godine po prvi puta i u Sarajevu, glavnom gradu naše zemlje. U bogatom i sadržajnom festivalskom programu koji će trajati više od dva mjeseca organizatori su publici priredili brojne događaje iz kulture i umjetnosti: gostovanja HNK Mostar, GKM Vitez, promocije knjiga mladih autora, kreativne radionice iz tradicijske kulture i baštine. Ulazna sve događaje je besplatan već šestu godinu za redom.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i športa FBiH i Ministarstvo obrazovanja, znanost, kulture i športa ŽSB.